18-03-2017 vv Bennekom 9 - Boomkwekersteam

Riante uitgangspositie 

Zaterdag 18 maart 2017 werd de beladen wedstrijd gespeeld tussen Bennekom 9 en het beruchte boomkwekersteam uit Opheusden. De kwekers begonnen als koploper aan de wedstrijd en Bennekom zou alleen bij een overwinning zicht houden op de titel in de vijfde klasse. Een overwinning op de directe concurrent zou de kwekers in een riante uitgangspositie brengen. 

Op een druilerige zaterdagmiddag werd door de scheidsrechter om half 4 het startsein gegeven. Het eerste gedeelte was aftasten voor beide ploegen. Door een perfecte interceptie van Hent de Tank bleef een bijna zekere goal van Bennekom uit. Ook het slangenmens Goof moest nog een keer handelend optreden bij een corner van de tegenpartij. Aan de andere kant kwam Bennekom ook goed weg daar er een bal van de doellijn werd gehaald. Gaandeweg de eerste helft namen de kwekers steeds meer het heft in handen en dit resulteerde in gevaarlijke situaties voor de goal van Bennekom. Een mooi diagonaal schot van Pellie werd katachtig uit de hoek getikt door de keeper. Verder kwamen de kwekers ook niet tot echte kansen en ging men met de brilstand rusten.

De tweede helft zou blijken dat de kwekers dit jaar over een brede selectie met veel veerkracht beschikt. Arco verving Arie in de goal en ook Gertjan kwam in de ploeg voor Pellie. Voor zijn wissel zorgde Pellie nog wel voor de voorsprong voor de kwekers met een bekeken intikker. De kwekers bleven de bovenliggende partij en een voorsprong was dan ook een logisch vervolg. Echter gingen de kwekers na deze opsteker minder voetballen en was het vooral vrouwen en kinderen eerst. Dit fysieke flipperkastvoetbal blijkt de kwekers niet bepaald te liggen want binnen een mum van tijd keek men pardoes tegen een achterstand aan. Arco werd tweemaal kansloos gelaten door hun sterk spelende midmid. Het werd dus tijd dat de kwekers weer zouden beginnen bij de basis. Het balletje ging hierna dan ook weer van voet naar voet en uiteindelijk resulteerde dit ook in de gelijkmaker. Mark knalde hard raak en liet daarbij optekenen: 'zij kunnen er helemaal niks van, wij zijn toch veel beter'. Even later slalomde Leo als Phillipe Coutinho in zn beste dagen door de defensie van de tegenstander en stelde hij wederom Mark in staat om te scoren. Onze killer zou onze killer niet zijn als hij eerst de keeper probeerde te verschalken met een geniepig stifje. Dit plannetje ging helaas voor hem niet door maar gelukkig voor de kwekers kalde hij in de rebound wel raak. Doet kwam de gelederen ook nog versterken en verving een moegestreden en prima spelende Andre. Achterin gaven onze slagers verder ook niks meer weg en won het boomkwekersteam de lastige uitwedstrijd met 2-3.

Al met al hebben de kwekers een riante uitgangspositie. Als iedereen hongerig en fit blijft gloort er wat moois dit seizoen. Komende vier wedstrijden zijn thuis, kaarten schijnen alleen nog via de zwarte markt(Antonie is een petitie begonnen om dit woord te verbieden ivm racisme) verkrijgbaar te zijn. Komt dat zien!