04-02-2017 vv Bennekom 10 - Boomkwekersteam

Vandaag stond de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. Uit bij Bennekom moesten de eerste punten gepakt worden om zo bovenin mee te kunnen blijven doen.

Na eerst een vermakelijke penalty serie te hebben gevolgd van een jeugdteam van bennekom werd er om half vier lokale tijd afgetrapt. De regendruppels die deze middag rijk uit de hemel vloeiden leken de kwekers in de beginfase niet te deren. Met aanvallend positiespel werden de mannen uit Bennekom onder de voet gelopen. De eerste goal liet dan ook niet lang op zich wachten. Leo himself was het die na goed doorzetten oog in oog met de keeper kwam. Onze nr 10 zette de keeper op het verkeerde been en schoof beheerst de 0-1 binnen. Ook na de openingsgoal bleven de kwekers geconcentreerd drukzetten op de tegenstander. Adriaan was aardig op dreef en troefde in een duel zijn persoonlijke tegenstand af. Na een goede rush schoot hij vanaf rand 16 de 0-2 tegen de touwen. Leo himself zag dat het goed was maar dat het zelfs nog beter kon. Hier zorgde hijzelf dan ook voor door de 0-3 aan te tekenen. Na een colderieke slipper achterin werd het voor rust helaas nog wel 1-3. Verder war er n het de kwekers die dicteerden en het tempo bepaalden.

Na rust wist men dat er scherp begonnen moest worden om zo de tegenstander geen geloof te geven op een goede uitslag. Na zelf goed weggekomen te zijn sloegen de kwekers al vrij snel toe. Na eerst een kans in het zijnet geschoten te hebben, was het Pel die dit keer, na fraai doorkoppen van Mark van Burken, beheerst voor de 1-4 zorgde. Met deze goal was het verzet van de mannen uit Bennekom definitief gebroken. De kwekers lieten de teugels wat vieren en lieten bij vlagen nog heel mooie dingen zien. Na een sublieme pass van weer Mark van Burken was het Joost die ook zijn goaltje mee kon pikken, 1-5. Niet veel later werd invaller Mark de Wit weggestuurd door Geurt. Oog in oog met de keeper faalde hij dan ook niet en zorgde voor de 1-6. Een kwartier voor tijd schatte onze centrumspits Mark van Burken een vrije trap op waarde en tikte de laatste goal van de kwekers deze middag binnen. Dankzij de scheids werden de volledige 90 minuten uitgespeeld en wisten de mannen (of jochies volgens Leo himself) zelfs nog te scoren. Al met al een mooie 2-7 overwinning deze middag.

Na de wedstrijd werden de honeurs goed waargenomen door good old Wim Breunissen die zichzelf opofferde en present was bij een onverwachtse bardienst. Mooie teamprestatie in meerdere opzichten deze middag. Op naar de volgende wedstrijd!