06-05-2017 SKV 4 - Boomkwekersteam

Zaterdag 6 mei stond de wedstrijd tussen het al reeds gedegradeerde SKV 4 en het al reeds kampioen zijnde Boomkwekersteam op het programma. In principe dus een wedstrijd voor de statistieken. SKV 4 had deze competitie 1 overwinning behaald en dat was tegen de kwekers. Dus reden genoeg om in ieder geval het één en ander recht te zetten. Op een kunstgrasveld werd om 15.00 uur door de scheidsrechter het startsein gegeven voor de eerste helft.

Onder een heerlijk lentezonnetje keken de wisselspelers toe hoe de kwekers een week na alle festiviteiten zich zouden houden. Maar als vrij snel werd duidelijk dat de echte druk er bij de kwekers ook wel af was. De laatste weken werden de tegenstanders dikwijls bij de strot gegrepen maar daar was deze middag geen sprake van. Hoewel er in de beginfase veel verkeerd ging, lieten de kwekers bij tijd en wijle ook mooie aanvallen zien. Een heerlijk passje door het midden van Dirk werd niet omgezet in een goal door Mark. Niet veel later leek Joost voor de 0-1 te zorgen maar voordat hij scoorde had de scheidsrechter van dienst al gefloten voor een overtreding waardoor de kwekers alleen een vrije trap aan deze aanval overhielden. Deze vrije trap werd overigens rakelings naast geschoten door Joost. Een scherp aangesneden vrije trap van Dirk werd in kansrijke positie met de hand getoucheerd door Antonie en zo lieten de kwekers ook deze kans onbenut. In de tegenstoot was SKV 4 af en toe ook gevaarlijk en pardoes werd het ook nog 1-0. Na miscommunicatie achterin werd de bal simpel in de goal van de kwekers geschoven door de aanvaller van SKV. Nog voor rust kregen de kwekers nog een tegenslag te verwerken daar Henri zich geblesseerd moest laten vervangen. Vlak voor rust leek Antonie voor de gelijkmaker te zorgen. Echter miste zijn schot kracht en bleef het 1-0 tot aan de thee.

De tweede helft betraden de kwekers met een aantal positiewisselingen het veld en werd er onder aanvoering van Leo en Dirk afgesproken om er toch voor te zorgen dat we niet weer de boot in gingen tegen deze tegenstander. De woorden leken losse flodders want de kwekers waren kort na rust volledig de weg kwijt. Aan voetballen kwamen de kwekers niet echt meer toe en de 2-0 leek even dichterbij dan de gelijkmaker. Toch zouden de kwekers langszij komen daar wederom Dirk met een prima pass Joost inspeelde en hij op zijn beurt de keeper kansloos liet met een schot binnenkant paal, 1-1. Na deze gelijkmaker wilden de kwekers nog maar één ding, en dat is ook deze wedstrijd winnen. Er werden wat mogelijkheden gecreëerd maar de echte wil om te winnen ontbrak enigszins. Tot de 81e minuut. Het was Gerco die zich handig vrij kapte op rand zestien en de bal beheerst in de lange hoek deed belanden en hiermee zorgde voor de winnende treffer, 1-2. En zo werd ook deze wedstrijd weer gewonnen door de manschappen van Gert-Jan. Aanstaande zaterdag is de laatste wedstrijd in dit reguliere seizoen voor de kwekers, uit tegen Dodewaard.