23-09-2017 SKV 3 - Boomkwekersteam

Op zaterdag 23 september begon het boomkwekersteam de competitie met een uitwrdstrijd tegen Skv 3. Een bekende vereniging maar een onbekend elftal voor de kwekers. Na twee bekerwedstrijden was het nu de beurt aan de kwekers om te laten zien wat ze in de mars hebben in de vierde klasse.

Toen alle kwekers ondanks wat oponthoud bij het lexusveer gearriveerd waren kon men beginnen. Vanaf het begin was duidelijk dat de kwekers over een beter voetballend elftal beschikte dan dat van de tegenstander. Het eerste gevaar werd helaas geen doelpunt. Gerco schoot een afgeslagen corner in kansrijke positie helaas tegen een been van Skv 3 aan. Niet veel later was het toch raak. Mark zette goed druk en pardoes vloog de bal via hem in de goal, 0-1. In minuut 28 werd het ook nog 0-2 toen Noah hoog boven iedereen uittorende en knap raak koptte. Zonder zelf goed te spelen moesten de kwekers nog voor rust afstand nemen maar vergaten ze dit te doen. Vlak voor rust werd de rekening hiervoor gepresenteerd. Nadat Arie nog eerder katachtig optrad tijdens een kans van Skv, moest hij enkele minuten laten toch het antwoord schuldig blijven bij de 1-2. Direct erna was het ook rust.

Met nieuwe krachten erin werd in de tweede helft getracht de wedstrijd snel te beslissen. Mark stuurde Adriaan weg en gelukkig voor iedereen was hij vandaag weer op de brommer en schoot hij de 1-3 binnen. Niet veel later slingerde Adriaan de bal voor en reageerde Gerco attent en zorgde voor de 1-4. Vervolgens liet Joost iedereen zijn hielen zien en legde hij de bal keurig af op de geheel vrijstaande Mark: 1-5. De kwekers kregen hierna er nog wel 1 tegen maar dat mocht de pret niet drukken. Het slotstuk was ook voor Mark die wel raad wist met een afgeslagen vrije trap en de bal in het dak van het doel knalde, 2-6. Mark kreeg voor zijn drie doelpunten 's avonds een lekker ijsje met drie bolletjes van zijn vrouw. :-)

Een goed begin van de competitie en een bewijs dat de kwekers wel degelijk wat te zoeken hebben in de vierde klasse. Op naar volgende week.