17-09-2016 Ona '53 3 - Boomkwekersteam

Zaterdag 17 september zou het boomkwekersteam aantreden tegen Ona 3. Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd gewonnen. Dfs 3 ging met 15 fitte spelers op jacht naar de drie punten.

Nadat de scheidsrechter 10 minuten later dan gepland was gearriveerd kon er afgetrapt worden. Al snel werd duidelijk dat het boomkwekersteam de tegenstander voetballend de baas was. Dit resulteerde al snel in goede mogelijkheden. Na goed druk zetten was het Mark die er als de kippen bij was om de 0-1 aan te tekenen. De treffer zou het startsignaal zijn voor ona 3 om erg fysiek te gaan spelen en werd al snel duidelijk dat de scheidsrechter hier niet tegen op ging treden. Twee doelpunten werden ten onrechte afgekeurd waardoor Ona 3 hoop bleef houden. Nadat Tom hardhandig was gevloerd, antwoordde hij met het enige juiste middel: scoren. Een vlammend schot vanaf rand 16 liet de keeper volstrekt kansloos. Julian maakte voor rust zelfs 0-3 na goed doorzetten op de keeper. Toen twee spelers van Ona het verbaal met elkaar aan de stok kregen floot de scheids voor de rust. Met een 0-3 stand, was gezien de kansen en onterecht afgekeurde goals nog laag genoemd kon worden.

Na rust werd direct duidelijk dat Ona 3 het nog fysieker aan ging pakken. Het was zaak voor de kwekers om te proberen hier ongeschonden uit te komen. Vlak na rust werd een vrije trap door Gerco onderkant lat geschoten en reageerde Mark attent, 0-4. Nadat de kwekers die middag voor circa de 15e keer onterecht af werden gevlagd, negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal van de kwekers en kon Ona zo voor de 1-4 aantekenen. Nadat Mark werd gevloerd in de 16, liet hij de terecht gegeven strafschop niet onbenut, 1-5. Gelukkig hield het kwekersteam fysiek de schade nog redelijk beperk, op het uitvallen van Geurt na.

Deze wedstrijd toonde aan dat de kwekers erg goed kunnen voetballen. De tegenstander was niet bij machte om hier iets tegenover te stellen en gingen over op wat schop- en vliegwerk. De kwekers hielden hun hoofd aardig koel en lieten zich niet afbluffen. Zes uit twee, een goede start van dit seizoen. Op naar de edesche boys, die tevens nog zonder puntverlies zijn.