18-02-2017 Edesche Boys 2 - Boomkwekersteam

Zaterdag 18 februari 2017 was de dag dat het moest gebeuren. De kwekers traden aan tegen mede-koploper Edesche Boys en dit beloofde een echte kraker te worden. Met een fitte en gedreven selectie reisden de kwekers af naar Ede. Aan speler-coach GJ de taak om de drie teleurgestelde spelers op de bank tot op het bot gemotiveerd te houden.

Om 14:30 floot de scheidsrechter van dienst voor het begin van de eerste helft. Het begin van beide ploegen was vrij tam. Door het twee spitsen systeem konden de kwekers de tegenstander moeilijk vastzetten en ging het in balbezit mee in hun tempo. De boys uit Ede lieten vanaf het begin merken niet te willen voetballen en susten met hun trage tempo de kwekers in slaap. Door matig uitverdedigen aan de kant van de kwekers werd het ook nog onverdiend 1-0 voor de Edesche boys. Helaas moest Henri ook nog eens geblesseerd naar de kant met een liesblessure. Hij werd vervangen door Pellie en door deze wisseling kwam er wel meer beweging en beleving bij de kwekers. Een heerlijke steekpass van Dirk zetten Pellie een-op-een met de keeper maar helaas faalde hij in de afronden. De laatste 20 minuten van de eerste helft lieten de kwekers zien voetballend veel beter te zijn dan de boys uit Ede. Adriaan miste op aangeven van Pellie nog een grote kans en ook andere mogelijkheden waren niet aan de kwekers besteed. Geheel tegen de verhouding in gingen de kwekers met een achterstand rusten.

In de tweede helft gingen de kwekers op dezelfde voet verder als het einde van de eerste helft. De tegenstander had weinig in te brengen en probeerde met tijdrekken de wedstrijd lam te leggen. Taak aan de kwekers om het hoofd koel te houden. De gelijkmaker kon gezien het spelbeeld ook niet uitblijven. In de 58e minuut was het dan ook raak. Een voorzet op maat van Adriaan werd binnengeknikt door Mark v Burken. De kwekers roken bloed en gingen vol voor de 2-1, echter werd bijna iedere aanval afgevlagd door de grensrechter wat het voetballen bijna onmogelijk maakte. Het werd van kwaad tot ergens toen de boys uit Ede ook nog eens een penalty kregen. Een sliding op de bal werd door de scheidsrechter geïnterpreteerd als een overtreding. Helaas was Arie kansloos en konden kwekers weer van vooraf aan beginnen. Logischerwijs gingen de boys uit Ede nog meer tijdrekken en vlagde de grensrechter nog meer af. Maar de dominantie van de kwekers was te groot om dit vol te houden. Stormram Antonie werd door GJ voorin geposteerd en dit bleek uiteindelijk de juiste zet. Mark de Wit werd aan de linkerkant weggestuurd, hij omspeelde zijn tegenstander en bediende Antonie met een voorzet op maat, 2-2. Echter eindigde de wedstrijd in mineur voor de kwekers en juist precies naar wens van de Edesche boys. Een glaszuivere goal van Pellie werd onterecht afgekeurd en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Al met al zijn de kwekers bestolen. Echter hadden we het onszelf veel makkelijker kunnen maken door één van de vele mogelijkheden te benutten. Maar het is wel duidelijk geworden dat wij de beste selectie van de competitie hebben. Als keuzeheer GJ alle neuzen dezelfde kant op kan houden dan kan er wat moois neergezet worden dit jaar. De taak is om alles wedstrijd voor wedstrijd te bekijken en ons vooral bezig te houden met onszelf. Nog 9 wedstrijden volle bak!