03-02-2018 Boomkwekersteam - vv Wageningen 2

Herstart

Het was al weer 3maanden geldeden dat het Boomkwekersteam zijn laatste competitie wedstrijd speelde maar op deze zaterdag was daar eindelijk wedstrijd nr. 5 van deze competitie.
De tegenstander betrof Wageningen 2, en gezien de warming up van hen leek dit een team met ambities.
DFS had een week eerder zichzelf getest in de bekerwedstrijd uit bij de trekvogels, hieruit bleek dat men bij de kwekers ondanks weinig tot geen wedstrijd ritme men op inzet en kwaliteit zich kan onderscheidden van teams die wel gewoon in hun ritme zitten. Deze wedstrijd werd na 3-3 op penalty’s beslist in het voordeel van DFS. Maar vandaag was het aan de kwekers om te laten zien wat men waard was in de competitie. Al na vijf minuten was er de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Na een kleine 10 minuten was het dan toch raak, Mark reageerde uitstekend op een cross bal van Adriaan en ronde deze net als een week eerde subliem af. Het was al gauw duidelijk dat er van ambitie bij de tegenstander geen sprake was en nog geen tien minuten later na de 1-0 ronde Noah een perfect terug gekaatste bal koelbloedig af 2-0. Naarmate de eerste helft vorderde werd het niveau er niet veel beter op, In de rust bracht men bij de kwekers twee wissels in, namelijk Leo en Henri die eerder deze week nog hun voetbalschoenen hadden ingeruild voor de skischoenen, maar nu de 2e helft konden laten zien wat een weekje wintersport doet met hen. Wageningen begon fel aan de 2e helft maar al vrij snel was duidelijk dat er van voetbal nog weinig sprake was deze middag. Om in voetbal termen te blijven het was hotsenknotse begonia voetbal; Wel tekende Mark voor zijn 2e deze middag en bracht DFS zo op 3-0. De laatste 20 minuten werd Joost nog vervangen voor Gert-jan en was het wachten op de laatste fluit signaal van deze middag door de jarige leidsman deze dag dhr. Peters. Keeper en aanvoerder Arie had na afloop maar een conclusie: zo kan ik wel 100 worden
De drie punten werden uiteraard gevierd in de derde helft waar men ook traditie getrouw bij drie punten wordt voorzien van hapjes alleen moesten deze vandaag gecharterd worden bij plaatselijke snackbar gezien de keuken van DFS gesloten was. Maar dat mocht de pret niet drukken, helemaal toen bleek dat Wim de hele middag op water had geleefd i.p.v. Bacardi… proost op naar de volgende wedstrijd.