30-09-2017 Boomkwekersteam - Kesteren 2

De eerste competitie wedstrijd thuis van de kwekers begint met een derby tegen vv Kesteren 2.

Vooraf was al duidelijk dat het natte weer van invloed zou worden deze middag. 

De kwekers misten een groot aantal spelers om uiteenlopende redenen deze dag, maar begonnen sterk tegen het 2e van Kesteren.  Al binnen vijf minuten miste men een enorme kans.  Dit was de aanleiding om de ene na de andere kans om zeep te helpen, ook door de vele glij partijen. Hieruit blijkt wel weer dat de moderne tijd niet volstaat op een echt veld. Waar men nu met roze, paarse en gele balletschoenen aan speelt, had men beter de zwarte kicks met zijn lange noppen tevoorschijn kunnen halen om zo meer resultaat te behalen. Toch kwam nog voor de rust de verdiende goal: 1-0 via Mark.

 

In de rust werd Pel met een blessure vervangen door Noah. Na de rust kwam Kesteren een stuk beter voor de dag en gingen de kwekers vooral onzuiver om met de bal. Een half uur voor tijd kwam Gert-Jan er in voor Julian om zo meer ruimte op links te creëren. Kesteren ging geloven in een punt en werd alsmaar feller, echter  bij de kwekers alsmaar rommeliger…  Nadat zowel een kweker als speler van de tegenstander even 10 minuten door de goed fluitende scheidsrechter deze middag mochten afkoelen,  pakte men de draad weer op bij DFS.  Een kwartier voor tijd ging de bal terecht op de stip voor DFS en zowaar, Mark faalde vanaf 11 meter.

Nadat ook nog eens een goal buitenspel gegeven werd voor de kwekers leek er deze middag niet meer in te zitten en bleef Kesteren er in geloven. Terwijl zij dachten op 1-1 te komen werd ook hun treffer wegens buitenspel geannuleerd, Positief aan de zijde van de kwekers was de tome loze inzet van een ieder. Ook was deze middag het maken van slidings  een favoriete bezigheid  op het zeer natte veld. 

Nadat Henri als een echte ausputzer de bal naar voor trapte wist de behendige Mark er wel raad mee en ronde deze mooi af 2-0. Hierna was de strijd gestreden deze middag.

Na afloop was het de eer aan Dirk Meijsen die zijn voetbal carrière beëindigt heeft. Dirk kreeg na veel lovende woorden over zijn passie voor de kwekers een ingelijst shirt met zijn nummer 8.