08-10-2016 Boomkwekersteam - vv Bennekom 9

Zaterdag 8 oktober stond de clash tussen dfs3 en bennekom 9 op het programma. De bookmakers konden vooraf geen favoriet bepalen dus beloofde dit een zeer interessant treffen te worden. De kwekers traden aan zonder diverse sterkhouders dus was het aan anderen de taak om dit zo goed mogelijk in te vullen.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de kwekers. Na goed drukzetten kon 'de killer' Mark helaas net geen doel treffen. Ook 'pluisje' Mark trof geen doel bij een prima uitgespeelde aanval. Na een  lange bal van achteruit wist ook onze derde spits 'Mooie Mario' Pellie niet te scoren en maaide 'architect' Gerco vol over een bal heen in kansrijke positie. Bij vlagen speelden de kwekers erg goed maak af en toe was het ook slordig. Zo moest onze 'rots in de branding' Arco, die vandaag overig verdienstelijk keepte, een paar keer handelend optreden bij snelle uitbraken van Bennekom. Twee vrije trappen maakten het verschil in de eerste helft. 'Pluisje' Mark knalde de eerste overtuigend raak in de korte hoek en niet veel later werd een indraaiende vrije trap door niemand getoucheerd en belande deze in de goal. Met 2-0 mochten de kwekers gaan rusten, ietwat mager gezien de kansverhouding. De scheidsrechter floot na exact 45 minuutjes voor de rust.

De tweede helft had hetzelfde spelbeer, de kwekers die voetballend veel sterker waren maar door onzorgvuldig te spelen zichzelf in moeilijkheden bracht. Het was Pellie die al snel voor de 3-0 zorgde en zo de westrijd definitief op het slot gooide. Het slotakkoord deze middag was voor invaller Noah die van dichtbij voor de 4-0 zorgde. Verder was het uitspelen voor de kwekers en werd onder leiding van 'het slangenmens' en onze captain Govert de zege binnen gehaald. Ondanks wat pijntjes bij Pellie en 'onze politiek ingestelde back' Antonie was het al met al een onbezorgde voetbalmiddag en bleven de kwekers in het spoor van de koplopers. De veteranen/supersubs/sterkhouders aan de kant zagen dat het goed was. Op naar volgende week!