03-12-2016 Boomkwekersteam - vv Bennekom 10

Door het oog van de tegenstander!!

DFS 3 - Bennekom 10 4-3

In onze laatste wedstrijd voor de winterstop liepen we vandaag tegen een zure nederlaag op. Gezien de recente uitslagen wisten we dat er tegen DFS ook voor ons iets mogelijk moest zijn, maar helaas keken we na exact 1 minuut al tegen een 1-0 achterstand aan. Daarna waren we gelukkig wel wakker, maar kwamen we goed weg bij 2 situaties waarbij DFS op de doellijn verzuimde om de bal binnen te schieten. We kwamen beter in ons spel, en kregen ook de nodige kansen. In de 26e minuut viel eindelijk de gelijkmaker. Guus en Sander stoomden met een 4- of 5-voudige één-twee de zestien van DFS binnen en het was Sander die vervolgens de bal ongehinderd kon binnenschieten. 3 minuten later kregen we, op de helft van DFS en bij de zijlijn, een vrije trap. Bas bleek over een prima timmermansoog te beschikken, want van zo'n 35 meter zeilde zijn vrije trap in de kruising bij de 2e paal. WAT EEN BEAUTY!!! Helaas verzuimden we vervolgens, zoals al vaker dit seizoen, om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. We kregen nog zeker drie/vier opgelegde kansen voor rust, maar we kregen de bal er niet meer in. Dat lukte DFS wel, want na een licht duwtje in onze zestien, ging de bal op de stip en werd de penalty vervolgens benut. 2-2 en dat was ook de ruststand.

Na rust liepen we eerst wat teveel achteruit en kwamen we onnodig onder druk te staan. Het leidde tot een paar mogelijkheden voor DFS, maar tot echt gevaarlijke situaties leidde het niet. We namen het heft weer wat in handen, maar net als bij DFS lukte het ook ons niet meer om te scoren. Kansen waren er genoeg, en we hadden de wedstrijd zeker al lang in ons voordeel moeten beslissen voordat DFS dan eindelijk toch weer het net wist te vinden. Althans, het doelpunt op hun naam kreeg, want het was er één van ons, die de bal in de 83e mimuut snoeihard achter de kansloze Yannick schoot. We gooiden het hoofd, totaal onnodig, want nog 7 minuten te gaan, in de schoot en kregen dus in de 87e minuut ook nog de 4-2 te verwerken. Toch was dat niet het slotstuk van de wedstrijd. Max gooide in de laatste minuut al zijn frustraties over eerder gemiste kansen in een actie. Van links slalomde hij langs de één na de andere DFS speler om de bal vervolgens ook nog langs de keeper binnen te schieten. 4-3, schijnbaar wilden we vandaag alleen maar mooie goals maken. Direct na de aftrap maakte de, overigens uitstekend leidende, scheidsrechter, een einde aan de wedstrijd en waren de punten voor een heel gelukkig DFS en de complimenten voor ons spel voor ons. Maar daar kopen we niets voor, want het brengt ons niet verder dan een 9e plaats op de ranglijst, halverwege de competitie.

'90 3-4 Max

Toch kunnen we tevreden zijn. Na een onwennig begin in de beker ging de ontwikkeling in de competitie razendsnel. We leden maar twee keer een dikke nederlaag en werden alleen door Edesche Boys echt weggespeeld. Met wat meer geluk in de afronding waren de gelijke spelen overwinningen geweest en hadden we van Ede/Vic 2, Advendo en DFS niet hoeven verliezen. Die 9e plaats gaan we dus na de winterstop absoluut verlaten. Na de winterstop hoeven we namelijk voor niemand bang te zijn, want ook Edesche Boys heeft al aangetoond wel eens een slechte dag te hebben.