22-04-2017 Boomkwekersteam - Ona '53 2

Kampioensfeest in aantocht

Na twee weken rust speelden de kwekers op zaterdag 22 april een thuiswedstrijd tegen het derde elftal van Ona '53. Bij winst zouden de kwekers zichzelf in een riante positie brengen voor de derde titel in de historie van ons aller boomkwekersteam. Onze dappere krijgers begonnen deze middag in een door GJ Meyering bedacht 1-4-4-2-concept. Om half 3 werd het startsein dan ook gegeven.

Al vrij snel werd het krachtsverschil tussen de kwekers en Ona 53 duidelijk, echter waren de kwekers bij tijd en wijle erg slordig in de passing waardoor ook Ona 53 er af en toe gevaarlijk uit kwam. In de tweede minuut was het Mark van Burken die ontsnapte aan de verdediging en de 1-0 aantekende, een ware droomstart voor de kwekers! Zoals vermeld waren er aan de andere kant ook hectische momenten en moest Arco handelend optreden. Toch kon de goal van het boomkwekersteam niet uitblijven en dat gebeurde dan ook niet. Na eerst een grote kans gemist te hebben bleef Joost ditmaal erg rustig en schoof beheerst de 2-0 binnen. Nog voor rust werd Mark v Burken getoucheerd in de zestien en wees de leidsman rigoureus naar de stip. Mark ontfermde zich over de bal en schoof de bal rechts van de keeper in de hoek. Met een comfortabele 3-0 gingen de kwekers rusten.

In de rust werden er wat wijzigingen doorgevoerd zodat de voltallige selectie speelminuten kreeg deze middag. De kwekers namen het heft direct weer in handen en werden gevaarlijk voor de doel. Een zeer ongelukkig moment in eigen zestien leverde wel pardoes de 3-1 op. Een door de wind gedragen bal had een dusdanige curve dat hij de gehele kwekers defensie op het verkeerde been zette. Zou het dan toch nog spannend worden? Het antwoord is nee aangezien de kwekers de wedstrijd simpel uitspeelden. Mark van Burken zou met een loepzuivere hattrick de eindstand bepalen op 6-1. De 4-1 was een mooi uitgespeelde goal met Mark als eindstation. Mark de Wit werd aangetikt in de 16 en dit leverde een penalty en de 5-1 op. Uiteraard rechts van de keeper ingeschoten door onze killer. De 6-1 was er één voor de statistieken :)

Al met al een verdiende overwinning voor de kwekers. Door de nederlaag van Ede Victoria 2 uit bij Dodewaard kan de titel de kwekers bijna niet meer ontgaan. Een overwinning volgende week thuis tegen Ede Victoria 2 levert de felbegeerde titel op. Eventueel een gelijkspel (als Edesche Boys volgende week niet wint) is ook voldoende. Dus alle reden om vooruit te blikken naar aanstaande zaterdag. Voor de kwekers de taak om gefocust te blijven om zo aanstaande zaterdag voor eigen publiek in stijl de titel te pakken. Komt dat zien!