10-12-2016 Boomkwekersteam - FC Lienden 4

‘Meedoen is belangrijker dan winnen’

Op deze laatste speeldag voor de winterstop heeft het boomkwekersteam de ultieme kans om als Herbstmeister dit kalenderjaar af te sluiten. Hiervoor was echter wel een overwinning op Lienden 4 noodzakelijk en gezien de stand op de ranglijst zou dat geen al te grote uitdaging moeten zijn.

De coach van de kwekers had de hele week lopen brainstormen wat de ideale basisopstelling zou zijn voor een goed resultaat n.a.v. het matige spel van de afgelopen weken. Gezien de hoge opkomst deze middag was er een luxeprobleem en GJ maakte de opstelling bekend, greep hard in door enkele basiskrachten naar de bank te verwijzen onder het mom van niets is belangrijker dan het team.

Zo klonk het beginsignaal en al snel bleek dat Lienden deze middag geen cadeautjes weg ging geven. Ze waren vergeleken met de kwekers feller in de duels hetgeen al snel resulteerde in een openingsdoelpunt van de uitploeg. De spits liet Arie kansloos in de korte hoek, 0-1. Kort daarna was het Joost die z’n tegenstander links voorin passeerde en hard de gelijkmaker voor z’n rekening nam, 1-1. Normaliter zou je denken dat deze goal tot meer treffers voor de kwekers zouden gaan leiden echter niets was minder maar. Lienden kwam al snel op 1-2 doordat er achterin niet goed werd geanticipeerd op een hoge bal. Kort daarna kreeg Lienden zelfs terecht een penalty die feilloos werd binnen geschoten, 1-3. De kwekers waren wakker, de aansluitingstreffer liet niet lang op zich wachten, het was Joost die vanaf 25 meter fenomenaal met links de bal hoog in het dak binnenschoot, 2-3. De gelijkmaker kon niet uitblijven. Vlak voor rust kreeg DFS een penalty die door Mark V B koelbloedig werd benut, 3-3 was tevens de ruststand.

Tijdens de pauze werden er enkele tactische afspraken gemaakt en zo kon er begonnen worden aan de tweede helft. Er waren twee wissels doorgevoerd, Antonie kwam voor Julian en Gerco maakte plaats voor Leo. DFS loerde op de fouten van de tegenstander al bleef het spelbeeld vrij rommelig. Lienden kwam er een paar keer gevaarlijk uit en Govert kon zelfs een keer ternauwernood met een uiterste krachtinspanning een bal van de lijn wegwerken. De kwekers kregen steeds meer balbezit echter was het Lienden dat via een counter weer op voorsprong kwam, 3-4. Er was nog ruim een half uur te spelen en het gevoel dat er nog gewonnen kon worden overheerste nog steeds. Henry raakte licht geblesseerd en maakte plaats voor André en GJ wisselde Rijk af. De tijd tikte langzaam weg, de kansen waren schaars, balbezit in overvloed wat resulteerde in het feit dat de eind-pass steeds niet goed was. De vertwijfeling sloeg toe, zouden we het dan toch weer laten liggen? Een behoorlijke domper was toch wel dat Govert vlak voor tijd tot overmaat van ramp geblesseerd raakte aan z’n hamstring, hij werd vervangen door Doet. In de slotfase nam de druk op het vijandige doel nog meer toe met hoge ballen die in de zestien werden gepompt. Lienden wilde echter van geen wijken weten en na vijf minuten blessuretijd floot de goed fluitende arbiter dhr. R. Peters af. De eindstand bleef 3-4. Respect voor het jonge gedreven team van Lienden die met slechts elf spelers zonder wissels dit duel winnend wisten af te sluiten. Voor ons was dit een behoorlijke ontgoocheling aangezien we drie punten voor dit duel hadden ingecalculeerd.

De derde helft was ondanks deze mispeer niet minder gezellig. Bij een ieder was het besef dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan een wedstrijdje winnen. We hebben met z’n allen een superteam en topcoach! Daar mogen we blij om zijn, het is niet iedereen gegeven qua gezondheid om op zaterdagmiddag de wei in te gaan om een potje te ballen. De komende periode zal er overigens wel een plan de campagne gehouden worden voor het vervolg van de competitie na de winterstop.

Namens het boomkwekersteam wensen wij alvast een ieder gezellige feestdagen en een voorspoedig en gezond 2017..