25-03-2017 Boomkwekersteam - Ede Victoria 4

Koning Arie

Zaterdag 25 maart was wederom een gedenkwaardige dag voor de kwekers. Twee weken na de memorabele 13-0 zege op Redichem zou er vandaag weer een jubileum gevierd worden. Onze uiterst betrouwbare sluippost Arie speelde vandaag namelijk zijn 300e wedstrijd. Bij het ontstaan van het boomkwekersteam was hij er al bij. En op de dag van vandaag onze aanvoerder en kapitein. Zodra hij zijn stem verheft op het voetbalveld dan zie je iedere grasspriet sidderen. En uiteraard bekend om zijn katachtige reflexen in de goal. Een stuiterbal terug op hem heeft hij daareentegen een gloeiende hekel aan! 

Enfin, vandaag werd er thuis gespeeld tegen Edesche boys 4. Een team waar de kwekers in de uitwedstrijd puntverlies leden. De kwekers hadden nogal wat personele problemen maar gelukkig kon men wel gewoon 11 man opstellen om ten strijde te trekken. Het begin was ook niet al te best. Het was dat jubilaris Arie bij tijd en wijle fenomenaal keepte, anders hadden de kwekers zeker tegen een tegengoal aangelopen. Na goed doorzetten van Mark v Burken aan de linkerkant van het veld was het Pellie die voor het eerst deze middag het netje liet bollen, 1-0. De kwekers kwamen dan ook iets beter in hun spel en door te voetballen legden ze de wil aan hun tegenstander op. Toch was het pardoes Ede Victoria die de gelijkmaker maakte. De bal werd door de wind gevangen en viel bij de tweede paal binnen terwijl die bij de eerste paal nog 1.98 meter voor de goal was. Erg bijzonder dus maar wel een tegenvaller voor de kwekers. Verder modderde de wedstrijd wat aan en kregen de kwekers toch de beste kansen de eerste helft. Helaas werd hier onzorgvuldig mee omgesprongen en ging men met een 1-1 rusten.

Keuzeheer GJ bracht pluisje Mark binnen de krijtlijnen op jacht naar de winst. Want het zou wel sneu zijn voor Koning Arie, daar er nog nooit iemand zijn 300e wedstrijd had verloren. De kwekers bleven de bovenliggende partij en Mark v Burken miste een levensgrote kans op de 2-1. Niet veel later werd het helaas 1-2 door een binnen geschoten vrije trap van Ede Victoria 4. Maar niet voor het eerst dit seizoen bleken de kwekers over een flinke portie veerkracht te beschikken. Pellie werd neer gehaald in het strafschopgebied en killer Mark knalde de gelijkmaker binnen. In de laatste 10 minuten zouden de kwekers alsnog de overwinning binnen slepen. Dirk Crum knalde een rebound binnen waardoor de euforie groot was. Killer Mark zorgde zelfs nog voor de 4-2 en zo konden de kwekers alsnog feestvieren om de 300e wedstrijd van Koning Arie.

Na de westrijd kreeg Koning Arie nog waardige felicitaties en cadeaus en konden de kwekers voorzichtig de platte kar uit de stalling halen. Nog 5 wedstrijden te gaan en 5 punten voorsprong. Volle borst vooruit en zorgen dat dit niet meer fout gaat!

Koning Arie, vanaf deze plaats nog van harte gefeliciteerd met dit jubileum. Hopelijk blijf je nog lang onze goalie en aanvoerder!