29-04-2017 Boomkwekersteam - vv Ede Victoria 2 Kampioen

De derde ster

Zaterdag 29 april 2017 zou de boeken ingaan als een historische dag voor de kwekers. Op deze memorabele middag werd een geïrriteerd spelend Ede Victoria 2 totaal overhoop gespeeld. Op zichzelf is dat met de kwaliteiten van de selectie van het Boomkwekersteam niet zo heel vreemd maar dankzij deze 6-1 overwinning werd de landstitel van 2016/2017 in de wacht gesleept, de derde in de historie van de kwekers. De felbegeerde derde ster is na een stabiel seizoen een feit. Dankzij een brede selectie heeft keuzeheer Gert-Jan het voor elkaar gekregen. Het is gelukt, en daar zijn we ondanks persoonlijke tegenslagen voor enkele spelers dit seizoen best wel blij om!

Al wekenlang werd er naar deze wedstrijd uitgekeken maar op zaterdag 29 april 2017 om 14:30 was het dan echt zover: de kampioenswedstrijd van de kwekers tegen een nog overgebleven concurrent Ede Victoria. Al is 'concurrent' een groot woord daar de ploeg met 3 wedstrijden te spelen 8 punten achter stond maar toch moest de klus nog maar wel geklaard worden door de kwekers. Keuzeheer Gertjan had deze middag de beschikking over een bijna voltallige selectie.

Toen iedereen er klaar voor was gaf de scheidsrechter het startsein voor het begin van de eerste helft. Van nervositeit was allerminst sprake bij de kwekers aangezien ze wervelend aan de wedstrijd begonnen. De tegenstander werd bij de keel gegrepen en de mannen van Ede Victoria 2 werden geen meter gegund. Dit resulteerde in de tweede minuut in een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Een scherp aangesneden bal van Gerco werd snoeihard binnen gekopt door Mark van Burken en hij gaf de kwekers een begin waar iedereen op hoopte, 1-0. De kwekers bleven druk vooruit zetten en dit resulteerde in de twintigste minuut in een penalty voor de kwekers. Mark van Burken werd getoucheerd door de uitstormende keeper van Ede Victoria. Hij ontfermde zichzelf over de bal en schoof deze beheerst in de hoek, 2-0. Dit was het startsein voor Ede Victoria 2 om zich druk te gaan maken om heel veel randzaken in plaats van zich op het voetbal te focussen. Een speler van Ede Victoria werd met geel naar de kant gestuurd en helaas lieten de kwekers zich hier enigszins door beïnvloeden. Het positiespel was minder verzorgd en het druk zetten ging ook niet meer zoals aan het begin van de wedstrijd. Dit resulteerde in een gelijk opgaande strijd tot aan de rust. Hier en daar hadden de kwekers zeker mogelijkheden maar deze werden niet benut. Na een prachtige aanval over meerdere schijven van de kwekers lag de bal plotsklaps aan de andere kant in de goal. Na één keer knipperen gaf de speler van Ede Victoria de bal lang op de spits. Na de tweede keer knipperen schoof de spits de bal beheerst binnen, 2-1. Nog voor rust herstelden de kwekers zich wel weer, het positiespel werd weer opgepakt en de bal werd weer rondgespeeld. Uiteindelijk bleek de 2-1 toch de ruststand te zijn.

In de rust werd duidelijk afgesproken dat het boomkwekersteam deze kans op de overwinning niet weg moest geven. Het Boomkwekersteam was voetballend de eerste helft stukken beter en in de tweede helft moest de klus geklaard worden. En dat werd het ook. Vanaf het moment dat Dirk Crum aan het begin van de tweede helft bulderde dat hij een gigantische boutbal ingespeeld kreeg werd er gehakt gemaakt van Ede Victoria 2. De achterhoede gaf de sterke spits geen enkele centimeter ruimte meer en Leo zette op het middenveld nog een aantal keer de motor aan om de tegenstander flink af te troeven. Na een uur spelen werd de wedstrijd dan ook beslist. Na weer een vlotte combinatie over meerdere schijven kwam Joost in de 1-tegen-1 tegen de verdediger. En dan weet je natuurlijk al voldoende. De verdediger schijnt nu nog steeds aan het zoeken te zijn naar de bal maar Joost knalde binnenkant paal de bevrijdende 3-1 binnen. Vanaf dat moment speelden de kwekers niet tegen Ede Victoria, maar met Ede Victoria. Mark van Burken gaf een heerlijke steekpass op Joost en hij schoof deze beheerst langs de keeper, 4-1. Na eerder de paal en de lat geraakt te hebben was het niet veel later de derde keer deze middag de beurt aan Mark van Burken om te scoren, 5-1. De eindstand werd bepaald door Tom. Geweldig om te zien dat hij ook weer lekker de wei in mocht om een balletje te trappen. Hij liet het netje bollen door een penalty binnen te schuiven. Direct hierna floot de scheidsrechter af en was het feest compleet.

Over de festiviteiten kan ik heel veel schrijven maar het is niet in woorden te bevatten. Het vieren van dit kampioenschap was zeker aan de kwekers besteed en valt met geen pen te beschrijven. Iedereen, van basisspeler tot tribuneklant, heeft deze wedstrijd laten zien waar het bij het boomkwekersteam om gaat: vriendschap, werklust & voetballend vermogen. Deze 3 dingen kwamen op deze bijzondere dag samen en dit heeft een geweldig kampioensfeest opgeleverd. Tot volgend jaar!