24-09-2016 Boomkwekersteam - Edesche Boys 2

Sportpark 't Heerenland was op 24 september het strijdtoneel van de wedstrijd tussen het Boomkwekersteam en de Edesche Boys 2. Beide ploegen hadden dit seizoen nog de volle buit, wat betekende dat in deze wedstrijd een directe tik uitgedeeld kon worden aan de concurrent. De Boomkwekers hadden de beschikking over een fitte selectie, hierdoor was de coach genoodzaakt keuzes te maken en mensen te teleurstellen.

 

In de beginfase was het aftasten aan beide kanten. Snel werd duidelijk dat DFS 3 in principe de bovenliggende partij was, echter speelde de tegenstander erg slim zonder echte uitblinkers te hebben. Het vormde, althans zo leek het, een hecht collectief. Desalniettemin zouden de kwekers in de eerste helft meerdere kansen krijgen om de score te openen. Onze centrumspits Mark was het die Joost, op randje buitenspel, wegstuurde. Hij omspeelde de keeper simpel en schoof de bal beheerst met rechts (ja u leest het goed) binnen. Daarna verzuimden de kwekers de voorsprong te vergroten en moest het uit het niets een tegengoal incasseren. Een afgeslagen corner werd vol op de pantoffel genomen door een Edesche boy, het toucheerde een verdediger en liet onze keeper Arie kansloos, 1-1. Dit was tevens de ruststand en dit was gezien de kansverhouding niet geheel terecht.

 

Na rust namen de kwekers echter het initiatief direct weer in handen. Vrij snel zouden de kwekers weer op voorsprong komen. Een mooie aanval over meerdere schijven werd binnengeschoten door Pellie. Dit was het startsein voor een handjevol supporters om de leus 'BalloPellie' te scanderen. Laten we er maar even van uitgaan dat het een voetballende vergelijking is en niet qua levensstijl. Wordt vervolgd.

Helaas lieten de kwekers zich na deze goal een beetje uit het veld slaan. Daar kwam bij dat de motor op ons middenveld, Dirk 'Gatusso' Crum helaas noodgedwongen het veld moest ruimen wegens een blessure. Enfin, de kwekers zouden helaas een vrij gemakkelijk gegeven penalty tegen krijgen. De aanvaller maakte handig gebruik van een ietwat knullige actie op de rand van de zestien. Dat hij vervolgens als een stervende zwaan valt getuigt van slimheid (of domheid, het is maar hoe je het bekijkt). Helaas voor de kwekers werd de penalty feilloos binnen geschoten, 2-2. Niet snel daarna verdedigden de kwekers slap uit waardoor de nr. 10 van de Edesche Boys vanaf rand zestien de bal in kon schieten, 2-3. Na de goal was het alles of niets voor de kwekers. De Edesche Boys lieten zich ver terugzakken en hoopten alleen nog in de omschakeling gevaarlijk te worden. De kwekers creëerden nog een handjevol kansen, echter ontbrak het aan overtuiging in de afronding. Een puike vrije trap van Tom, die overigens weer prima speelde, spatte uiteen op de lat en schoten vanaf rand zestien eindigden allemaal in de handen van de keeper. Antonie, ook hij speelde een degelijke partij, kon een bal bijna vrij inlopen, echter stuiterde deze net te hoog op. Toch zouden de kwekers gerechtigheid krijgen. Het was Mark 'Pluisje' de Wit die het probeerde van afstand. Pellie reageerde zeer attent en schoof op wilskracht de 3-3 binnen en werd unaniem uitgekozen tot 'man of the match'. Hiermee deed hij zijn naam 'Ballopellie' eer aan. Als reactie gaf hij aan 'gewoon lekker zijn ding te doen' en verklapte hij dat hij dat hij een boost kreeg van het feit dat zijn vrouw was komen kijken. 

Zo zouden de kwekers de ongeslagen status in stand houden en wacht volgende week de volgende graadmeter uit tegen Ede Victoria.