29-10-2016 Advendo '57 4 - Boomkwekersteam

Op zaterdag 29 oktober stond de heuse kraker op het programma tussen de nummer 1 en 2 van de competitie. Bij winst zouden de kwekers goede zaken doen en doorgaan als de ploeg met de minste verliespunten in deze competitie. Aangezien Advendo '57 4 reeds een wedstrijd meer had gespeeld stond vooraf al vast dat zij ook na deze speelronde koploper zouden blijven. Daarnaast was het vandaag ook de honderdste wedstrijd van Jan-Dirk, beter bekend als Doet(je). 
 
Op sportpark Allemanskamp floot de scheidsrechter om 15:00 uur voor het begin van de wedstrijd. Het speelbeeld was vrij snel duidelijk. De kwekers hadden de bal en Advendo probeerde via snelle counters gevaarlijk te worden. De eerste kansen waren voor de kwekers. Even leek Jan-Dirk voor de 0-1 te zorgen. Zoals tie het doet, zo doet tie het maar helaas voor de kwekers vlagde de grensrechter de aanval af wegens buitenspel. Even daarna kwam Doet net niet met zijn passen uit en lieten de kwekers wederom een grote mogelijkheid onbenut. Geheel tegen de verhouding in profiteerde Advendo '57 in een omschakelmoment van onoplettendheid bij de kwekers. Hun spits, ook wel Schapie genoemd, kon een scherpe voorzet binnenlopen en zorgde zo voor de 1-0. Des te meer reden voor de kwekers om aan te zetten. Dit resulteerde tweemaal in een mogelijkheid, helaas was dit tot tweemaal toe niet aan Joost besteed. Helaas herhaalde de geschiedenis zich hierna. Schapie liet de verdediging zijn hielen zien en liet onze keeper Arie met een aangeraakt schot kansloos, 2-0. De kwekers gingen er niet beter op voetballen maar toch zouden ze voor rust nog een 100% kans krijgen. Killer Mark van Burken nam de bal vol op de pantoffel maar helaas ging deze bal over. Gelukkig voor de kwekers redde Arie eenmaal grandioos op een inzet van Advendo ´57 waardoor de schade beperkt werd. Totaal tegen de verhouding in gingen de kwekers rusten met een 2-0 achterstand.  Een achterstand die overbrugbaar is, dus hoop doet leven!
 
In de rust werden wat tactische veranderingen doorgevoerd bij de kwekers. Pellie loste jubilaris Doet af en gingen de kwekers één op één spelen achterin. Het spelbeeld na ruste veranderde niet. De kwekers bleven op zoek naar het doel van de tegenstander en Advendo ´57 hoopte in de tegenstoot gevaarlijk te worden. Het verschil was wel dat de kwekers met veel meer overtuiging en passie speelden dan in de eerste helft. Er werd gevochten voor iedere meter. Dit resulteerde al snel in mogelijkheden die in eerste instantie gemist werden. Toch kon de aansluitingstreffer niet uitblijven. Deze kwam er ook. Een pass vanuit het middenveld werd op waarde geschat door Joost, die zich langs een tegenstander wurmde en de bal in het doel stifte. Pellie was er als de kippen bij om de bal nog het laatste zetje te geven voordat deze door een verdediger van Advendo uit het goal werd gerost en zorgde zo voor de 2-1. DFS 3 greep de tegenstander bij de strot en zou uiteindelijk niet meer los laten. Niet lang na de 1-2 werd de 2-2 gemaakt. Het was Leo die knap in stelling werd gebracht en met een bekeken poeier vanaf 20 meter de keeper kansloot liet. De euforie was groot bij de kwekers, echter wist men ook dat het nog niet klaar was. Invaller Mark de Wit (hij was gewisseld voor een prima spelende Julian) ontfermde zich over een vrije trap en dankzij een listige stuiter moest de keeper lossen, waardoor die dekselse Mark van Burken de bal in de winkelhaak kon knallen, 2-3. Advendo '57 wist niet waar het kijken moest en werd totaal overrompeld. Joost werd weggestuurd en zorgde met een zeer bekeken schuiver voor de 2-4. De scheidsrechter had genoeg gezien en floot de wedstrijd vroegtijdig af.
 
Een overwinning op karakter van de kwekers. Strijd gecombineerd met goed voetbal resulteert in een mooie uitoverwinning op de koploper, die nu op een punt genaderd wordt met een wedstrijd minder gespeeld. Na afloop werd uiteraard Doet gehuldigd met zijn 100ste voor de kwekers. Vanuit hier ook van harte met deze mijlpaal! Zo zie je maar dat wie goed doet, goed ontmoet. En hoop doet leven voor andere selectiespelers met deze huldiging. Tot volgende week!