10-09-2016 Boomkwekersteam - Dodewaard 2

De start.

Deze zaterdagmiddag werd het nieuwe seizoen in de 5e klasse weer afgetrapt.
na weken van voorbereiding, tacktische snufjes en de nodige versterkingen in het team, waren er al wat wedstrijden gespeeld in het bekertoernooi.

Maar vandaag was het dan zover dat de eerste test op het programma stond. En het waren niet de minste, gelijk was er sprake van een derby, want Dodewaard 2 kwam op bezoek.

De kwekers hadden een voltallige en zo goed als fitte selectie tot de beschikking wat resulteerde dat een paar good oldies een pas op de plaats deden om zo de gewillige jonge honden de kans te geven en het te laten zien.

Daar de bezoekers door een splotseling overlijden afgelopen week binnen hun vereniging waren opgeschrikt en hiervoor niet tijdig aanwezig konden zijn werd deze wedstrijd in goed overleg een uur later afgetrapt.
Met vooraf in gedachtenis en als eerbetoon 1 minuut stilte op het veld.

Het beginsignaal klonk en het was na wat luttele balcontacten al snel duidelijk wie het spel moest maken. de kwekers waren het meeste aan de bal en combineerde driftig om zo die openeningsgoal te forceren.

Dit was dus ook snel het geval, Joost werd 1 op 1 gezet en kapte nog een keer en ronde goed en beheerst af. 1-0.
ook na de 1-0 was het spelbeeld gelijk, maar ook de kwekers waren op sommige fronten nog niet helemaal scherp wat soms in knullig balverlies resulteerde. Dodewaard was dan ook de gene die door deze foutjes op 1-1 kwam.

Maar de kwekers veranderde niks aan hum tacktiek en bleven zoeken, dit keer was het Crum met een geniale trap van achteruit en zo Joost voor de 2e maal vrij voor de keeper zette. hoppaa 2-1 en de score was weer in ons voordeel.
Maar Dodewaard gaf niet snel op en bleef hopen op wat foutjes of kansjes, en ja die kwamen er keer op keer toch ook, zodoende kwamen ook hun met een prima aanval bij ons doel en was het 2-2.

Rust

in de 2e helft werden er maar liefs 4 spelers direct gewisseld om zo die spelers die stonden te popelen, hun minuten te gunnen.
het doel van de kwekers was duidelijk, zo snel mogelijk scoren en de wedstrijd in het slot gooien.
Leo was na maanden van kwaaltjes en blessures weer in het veld gekomen en was niet te houden, strooien met passes, dribbelen als vanouds en nu met een ferme knal schoot hij de 3-2 in de touwen. een ware come back waar nog even over doogepraat zou worden.

Joost werd na 20 minuten gewisseld voor Mark de Wit en zo werd de aanval van de kwekers met fris bloed versterkt.
De wedstrijd kantelde niet echt waardoor ook Dodewaard nog bleef hopen op dezelfde foutjes als in de 1e helft. Die waren er gelukkig minder voor de kwekers maar die maakten aan hun kant de kansen niet af.
Geurt gaf aan ook graag het van de kant is te willen bekijken en die werd dus de laatste 15 minuten nog afgelost door Doetje.

Dodewaard rook het punt en ging dus wat brutaler de laatse paar minuten in.
Opletten dus voor de kwekers om het niet uit handen te geven. maar na een aanval kwam de bal bij Mark van Burken om de zoveelste kans te creeren voor het doel van Dodewaard, en zowaar was het Doetje die voor de man kwam en zo de bal op het doel tikte. 4-2.
wat voelde als een bevrijding en de zekerheid was van de 1e 3 punter voor de kwekers in het nog maar prille seizoen.

volgende week wacht de 1e uit wedstrijd naar Ona te Wageningen.