26-11-2016 Ede Victoria 2 - Boomkwekersteam

Op 26 november stond de kraker tussen de nummers 3 en 4 van de ranglijst op het programma. De kwekers speelden op deze zaterdagmiddag uit bij ede victoria 2, een ploeg waar men nog wel een appeltje mee te schillen heeft na het debacle van circa 3 jaar geleden. Gertjan had 11 kornuiten bereidwillig gevonden om aan de aftrap te staan en zo kon onder winterse omstandigheden afgetrapt worden.

Deze wedstrijd begon op het vroege tijdstip van 12.00 uur en in de beginfase werd duidelijk dat de kwekers de sportmaaltijd zo vroeg nog niet goed had verwerkt. Voordat de kwekers met de ogen konden knipperen stond het immers al met 3-0 achter. De kwekers waren duidelijk niet bij de les en voor ede victoria veranderde in de beginfase bijna alles in goud. Toch zou het boomkwekersteam nog voor de rust haar rug rechten. Eerst werd kans op kans om zeep geholpen door de voorhoede van de kwekers, echter was het Joost die de ban brak en voor de 1-3 zorgde. Luttele minuten later was het Geurt die zorgde voor de aansluitingstreffer. Niet veel later werd Joost hardhandig onderuit geschopt en nam hij, niet voor het eerst dit seizoen, wraak door de vrije trap binnen te schieten. Aan de andere kant moest Arco nog handelend optreden om de 4-3 te voorkomen. Na een eerste helft met 2 gezichten gingen de kwekers rusten met een 3-3 tussenstand. Gezien de kansverhouding kon men hier zeker niet tevreden over zijn.

De tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. De kwekers bleven de dominante ploeg en Ede Victoria had steeds minder te vertellen. Toen de 3-4 viel, wederom op naam van Joost, leek de ban van Ede Victoria dan ook gebroken. Echter was net als in de eerste helft vele kansen niet besteed aan de kwekers. Ede Victoria profiteerde hier handig van en hun nummer 9 verschalkte Arco met een afstandsschot. Het werd steeds duidelijker dat de afloop van deze wedstrijd niet meer te voorspellen was. Gelukkig voor de kwekers had Joost het vandaag wel erg op zijn heupen en tilde hij een kwartier voor de tijd de stand naar 4-5. Maar helaas waren de kwekers niet bij machte om dit, ondanks een man meer, rustig uit te spelen. Een vermeende handsbal in de zestien was voor de scheidsrechter aanleiding genoeg om de bal op de stip te leggen. En zo werd de eindstand bepaald op 5-5.

Ondanks het gevloek en getier van de tegenstander zijn de kwekers wel steeds op zoek gegaan naar de voetballende oplossing. Dit, plus de comeback na een achterstand van 3-0, valt de ploeg te prijzen. Helaas waren de vele kansen niet besteed aan de kwekers en werd duidelijk dat een echte centrumspits vandaag werd gemist. Maar niet getreurd, de kwekers hebben nog steeds alles in eigen hand. Op naar aanstaande zaterdag, waar we het thuis opnemen tegen Bennekom 10.