13-05-2017 Dodewaard 2 - Boomkwekersteam

Als je haar maar goed zit

Zaterdag 13 mei stond alweer de laatste seizoenswedstrijd voor de kampioen Sv DFS 3 op het programma. Een streekderby in en tegen Dodewaard. Voor de wedstrijd kregen de kwekers van de tegenstander een bloemetje overhandigd voor het kampioenschap. Vanaf deze plaats nogmaals bedankt voor het gulle gebaar.

De wedstrijd was eigenlijk niet veel soeps. Eerste helft was nog redelijk in evenwicht en hadden de kwekers de betere kansen. Joost ontsnapte aan de verdediging en kon zo vrij gemakkelijk de 0-1 binnen schuiven. Niet veel later was het Antonie die een voorzet achter de keeper werkte en voor de 0-2 zorgde. Aan de andere kant waren diverse hachelijke momenten in het stapschopgebied van de kwekers maar de bal viel steeds net niet goed voor Dodewaard. Vijf minuten voor rust werd de zoveelste bal door Dodewaard in de struiken geknald. Antonie plukte de bal uit de distels, checkte nog eenmaal zijn foundation en merkte op dat alles er nog aan zat. Al met al gingen de kwekers zonder kleerscheuren rustten met een 0-2 ruststand.

Na rust verzuimden de kwekers in eerste instantie om Dodewaard de definitieve nekslag te geven. Den Doet mistte nog een levensgrote kans en Dirk Crum knalde de bal het stadion uit en zorgde hierdoor voor de eerste homerun van deze wedstrijd, chapeau! Maar verder was het bar en boos gesteld met het veldspel van de kwekers. Antonie plukte wederom een bal uit de struiken en checkte nogmaals zijn haar. Gelukkig voor zijn aanstaande echtgenote zat ook dit keer alles nog op zijn plek en konden de kwekers weer verder voetballen. Oja, het werd uiteindelijk nog 4-2 voor Dodewaard. Maar ach, wat doet het er toe?!

Na de wedstrijd werd de balans opgemaakt in de kantine van DFS en konden we vooruitblikken op de toernooien die eraan zitten te komen en natuurlijk de bruiloft van Toie Luca. Aan zijn foundation en haar zal het vast niet liggen! Deze wedstrijd tegen Dodewaard was overigens een goed voorbeeld van een slecht huwelijk, als je je best niet doet, dan wordt het ook nooit wat wah :)

Verder werd onze topspits Mark van Burken nog verblijdt met de komst van een zoon. Van harte gefeliciteerd! Hopen dat tie het killersinstinct van zijn vader heeft😉

Vanaf deze plek wensen we iedereen alvast een zeer fijne vakantie toe. Enne... het is de bedoeling dat we rond augustus met z'n allen wel weer een beetje fit zijn om te kunnen knallen in de vierde klasse. Adieu!